lördag 11 januari 2014

4 små praliner!

Familjens nya helgrutin att vi går till chokladbutiken och köper 100 gram chokladpraliner. Det blir 4 st var fördelat på oss vuxna. Av säkert 50 sorter så väljer man noggrant ut 4. Sen äter man varje bit långsamt. Och jag blir nöjd.

Det unnar jag mig. Men det är också det enda, så under veckan när jag blir sugen på något så räcker det att tänka på och se fram emot lördagens 4 små praliner.

3 kommentarer:

  1. Åh, låter som ett härligt helgmys! :) funkar chokladen bra för nya magen? Inga obehagskänslor? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag dumpar inte på något hittills. Eller, om jag äter pommes som inte är hemmagjord så får jag obehag i magen och det känns som det fastnar. Men sött dumpar jag inte på, dock har jag inte provat sä mycket mer än choklad. För fett funkar dock inte, typ hemmagjord aioli och bea. Men det började när jag opererade bort gallan i aug/sep.

      Har du ngt speciellt du dumpar på?

      Radera
    2. Jag har dumpat riktigt stort bara några få gånger.. men saker jag känner obehag i magen av är: att dricka mjölk, eller apelsinjuice. Sedan får jag lite obehagskänsla om jag äter för många smörgåsgurkor. 1-2st går bra.. sedan handlar obehaget mer om att jag ätit lite för mycket mat vid en måltid. I övrigt fixar jag allt i begränsad mängd.

      Just ja, jag dumpar på passionsfrukt!

      Radera